turistfoerer@gmail.com

Poul Erik Rosenberg Jespersen

Overgade 4

6580  Vamdrup

+ 45 50481121

© 2016 www.turistfoerer.dk

Proudly created with Wix.com

Velkommen til årets åbne byvandringer i Kolding By

De åbne ture i Kolding dækker det meste af byens historie; du kan dykke ned i middelalderen (1268 - 1536) med kloster, borg og byens råd, eller tage med på en tur, hvor vi fokuserer på perioden efter reformationen (1536), hvor flere konger og dronninger huserede i byen. Det er en tid med opgang i byen, som dog ender brat pga. pest og svenskekrige.

Befolkningstallet daler og daler, og det er først i 1800-tallet med bl.a. industrialiseringen og jernbanen, at byen igen oplever fremgang. Denne periode handler den næste byvandring om. Endelig, som rosinen i pølseenden, fokuserer designturen på de seneste årtier og den udvikling, de har bragt til Kolding By. 

Velkommen til byvandringer i Kolding og Vamdrup, på Skamlingsbanken og langs 1864-grænsen. Der er ikke flere åbne byvandringer i 2019, men igen i 2020 vil der blive udbudt åbne byvandringer. Brug formularen nederst og skriv, hvis du gerne vil have datoer tilsendt, når de bliver offentliggjort eller, hvis du har særlige ønsker.

Tjek i mellemtiden de mange forskellige byvandringer, der tilbydes til grupper.

Måske var det noget for din forening, dit firma eller din familie at få en oplevelse sammen på en guidet byvandring?

Guidede ture i Vamdrup, på Skamlingsbanken og langs Den Gamle Grænse.

Vamdrup er en spændende by, som opstod fordi grænsen efter 1864 kom til at gå lige syd for byen. Det er derfor en stationsby med en hel særlig historie, som også fortæller om mange interessante mennesker og huse.

1864-grænsen er også emnet for turen langs Den Gamle Grænse, som foregår ved Hovedvejen ved Frederikshøj; der hvor Chr. X krydsede grænsen på sin hvide hest i 1920.

Forud for nederlaget i 1864 og den senere Genforening, var gået et nationalt drama, som bl.a. Skamlingsbanken fortæller om.

Dermed giver disse 3 ture et indblik i de ændringer, nederlaget i 1864 bragte til området. 

Alle guidede ture/byvandringer tager ca. 1½ time og koster 75 kr./person; pris ved 2. tur: 60 kr. og 3. tur: 50 kr.

Kontant betaling eller MobilePay

Ingen tilmelding nødvendig

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now