Bustur til ”Den anden side” – den anden side af 1864-grænsen. På en bustur i området omkring den gamle grænse, krydser vi Kongeåen, landegrænsen syd for Bastrup og de 8 sogne og grænseforløbet ved Taps Å og Hejlsminde Nor flere gange.

Fortællingen om Sønderjylland skilt fra Danmark i 56 år og selve Genforeningen fortælles ved hjælp af steder både på denne side og på den anden side af grænsen. Frihedsbroen, Skibelund Krat, Københoved, Knagmøllen, Bastrup Bro, Vamdrup By og Kongeåen, Frederikshøj, Kær Mølle, Hejlsminde og Skamlingsbanken er nogle af de steder, vi kommer forbi i løbet af dagen. Midtvejs vil der være en kaffepause på et naturskønt sted. Man medbringer selv kaffe/te og hvad man ellers vil fortære.

Dato: 4. oktober kl. 13-17.

Busturen arrangeres af byguide Poul Erik Rosenberg Jespersen i samarbejde med Bjert Busser.

Pris pr. person: 85 kr. Tilmelding ved indbetaling af 85 kr. pr. person på MobilePay til Poul Erik Rosenberg Jespersen; tlf. 50481121. Skriv: Navn, bustur 4/10 + antal personer i tekstfeltet. 

Antal pladser i bus: 50. Turen gennemføres ved min. 30 tilmeldte.Husk mundbind!

Såfremt du ikke har MobilePay, så skriv en mail til turistfoerer@gmail.com

 

Skulpturrunde i Kolding. Skulpturerne rundt omkring i Kolding ser vi, eller måske ser vi dem ikke. De gør et umiddelbart indtryk på os; måske giver de os en undren. På denne kunsttur går vi ”På den anden side” – bag om skulpturerne og får fortællinger om billedhuggere, om processen og om de mennesker, der portrætteres.

Datoer: Torsdag d. 24. september og tirsdag d. 29. september kl. 18 – 19,30

Turene er tilrettelagt og gennemføres af byguide Poul Erik Rosenberg Jespersen.

Pris: 50 kr. Tilmelding ved indbetaling af 50 kr. pr. person på MobilePay 50481121 til Poul Erik Rosenberg Jespersen; tlf. 50481121. Skriv: Navn, skulptur, dato + antal personer i tekstfeltet. Såfremt du ikke har MobilePay, så skriv en mail til turistfoerer@gmail.com

Max 25 personer pr. tur

 

Kulturhistorisk fortælleaften – Nicolai Kirke fortæller byens historie.

Byens kirke kan fortælle hele byens historie – hvis man går ”På den anden side” – altså ind i kirken. Med kapeller, malerier og det øvrige interiør føres vi på en vandring rundt i kirken gennem store dele af Kolding Bys 752-årige historie.

Mandag d. 19. oktober og Torsdag d. 22. oktober kl. 19. Fortælleforløbet varer 1 times tid.

Fortælleforløbet afvikles i samarbejde med Nicolai Kirke af byguide Poul Erik Rosenberg Jespersen www.turistfoerer.dk 

Fortælleaften er et koncept under udvikling, og er derfor gratis, men kræver tilmelding!!!Send mail til: turistfoerer@gmail.com, skriv Fortælleaften, dato + antal personer i tekstfeltet. Der kan højst tilmeldes 2 personer samtidig.

Max 25 personer pr. aften.

Vamdrup på den anden side!

Vamdrup Bymidte kom til at ligge vest for jernbanen, og Kongeåen adskilte oprindeligt Vamdrup fra Bastrup. På denne kulturhistoriske byvandring udforskes den anden side af jernbanen og den anden side af Kongeåen. Det er en ny byvandring, som bl.a. fortæller om forholdet mellem Bastrup og Vamdrup, om Kolding Sydbaner, Bastrup Kro, Margrethelund, benbrudslægen Paulsen, Vamdrup Kino, Kongeåen som grænse til Slesvig, Bastrup Bro, fattiggårdene og jernbanen. Bemærk at det er en vandretur på ca. 4 km. "

Torsdag d. 8. oktober kl. 17-19.

Pris: 50 kr. Tilmelding ved indbetaling af 50 kr. pr. person på MobilePay 50481121 til Poul Erik Rosenberg Jespersen; tlf. 50481121. Skriv: Navn, Vamdrup 8/10, dato + antal personer i tekstfeltet. Såfremt du ikke har MobilePay, så skriv en mail til turistfoerer@gmail.com

Max 25 personer 

turistfoerer@gmail.com

Poul Erik Rosenberg Jespersen

Overgade 4

6580  Vamdrup

+ 45 50481121

© 2016 www.turistfoerer.dk

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now