turistfoerer@gmail.com

Poul Erik Rosenberg Jespersen

Overgade 4

6580  Vamdrup

+ 45 50481121

© 2016 www.turistfoerer.dk

Proudly created with Wix.com

Da Danmark blev født. Jelling har de seneste år ændret sig voldsomt. Nye udgravninger har vist nye sider af vikingetidens Jelling. I monumentområdet kan man nu se skibssætningen, hvor Gorm den Gamle blev begravet i midten. Jellingkomplekset har haft dimensioner, vi ikke tidligere har vidst med palisadeværket, som er 360 meter på hver led.

Hvorfor blev vore forfædre vikinger? Og hvorfor holdt de op igen? Hvorfor hedder Harald Blåtand? Har dronning Thyra bygget Dannevirke. Hvad har flagstænger og lensmanden på Koldinghus med Jelling at gøre?

Nogle myter om vikingetiden bliver aflivet i dette foredrag, men det foregår med humor. Den ene del af foredraget tager udgangspunkt i fortællinger fra vikingetiden og fra Jellling, mens den anden del, via et PowerPoint, fortæller om Jelling, som det ser ud i dag.
Med baggrund i min erfaring som fast guide i Jelling og guide på flere ture til bl.a. Fyrkatborgen og Ravningbroen, fortælles den spændende historie om denne helt særlige epoke, vikingetiden, som vi (næsten) har for os selv.

Varighed: 1 time og 30 minutter

Honorar: 3.500,-

Honorar til transport: Fra Vamdrup

Vikingetiden og Kongernes Jelling

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now