top of page

Hvad har gjort os til danskere?
Dansk kulturs dna

Et interaktivt foredrag, der, med tråde til historiske begivenheder og symboler, forsøger at tegne et billede af vores såkaldt fælles kulturgrundlag.

Med udgangspunkt i en gennemgang af symboler fra danmarkshistorien, der har fået national betydning; fx Dannebrog og Dybbøl gives nogle bud på, hvorfor Danmark og danskere er blevet, som vi er.

I en tid, hvor vi udfordres af andre kulturer, forsøger foredraget at sætte ord på, hvad der egentligt er kernen i vores kultur, og stiller samtidig spørgsmålet, om vi virkelig er verdens lykkeligste folk. Som guide for utallige udlændinge gennem de seneste år, inddrager jeg også de reaktioner, jeg har fået på Danmark og den forforståelse, gæster ofte har før deres besøg i Danmark, i foredraget.

 

Foredraget er delt i to. Første del trækker tråde fra vores historie for at finde det særligt danske dna. I anden del ser vi på de værdier, der er blevet fælles gennem denne proces. Flere gange i løbet af foredraget bliver tilhørerne udfordret til sammen at forholde sig.

Pris: 3750 dkk. + kørsel t/r Vamdrup

bottom of page