top of page

Aarhus, Midt-, Vest- og Nordjylland

Gennem 7 års tilknytning til krydstogtture i Aarhus har jeg fået min erfaring i det midtjyske område. Desuden har jeg guidet private ture i Vest- og Nordjylland. 

I et land uden høje bjerge; Søhøjlandet.

En flot udsigt fra Himmelbjerget ud over søerne. I Søhøjlandet er der mange muligheder for vandreture. Man kan sejle på søerne med Hjejlen, vores gamle hjuldamper. I nærheden kan man få sig en tur med veterantog mellem Bryrup og Vrads eller se Tollundmanden på Silkeborg Museum eller besøge Vestermølle Museum ved Skanderborg, eller, eller, eller. 

Vikinger i Midt- og Nordjylland

Midt- og Nordjylland er et godt område at følge i vore forfædres, vikingernes fodspor. Kongernes Jelling, Moesgaard Museum syd for Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus Midtby, Vikingeborgen Fyrkat med Vikingecentret (foto), videre til Aalborg med de fantastiske skibssætninger ved Lindholm Høje og endelig Aggersborg; endnu en ringborg ved Løgstør. 

Der er mange kombinationsmuligheder og rigeligt stof til flere dagsture som kan gøre os klogere på vikingerne.

Aalborg; byen ved Limfjorden.

Jens Bangs Stenhus er et besøg værd. Det samme gælder klostrene i Aalborg; Slottet Aalborghus og Budolfi Kirke. Gerne kombineret med en tur til Lindholm Høje. En spændende by, som fortjener et besøg. 

Aarhus - EU's kulturhovedstad 2018.

Aarhus er vikinger. Aarhus er Danmarks højeste og længste  domkirke. Aarhus er et af vore bedste kunstmuseer; Aros. Aarhus er Den Gamle By, som både har bygninger fra det, vi ofte forstår som Gamle Dage, men også et spændende afsnit fra 1974. Aarhus er spændende bymiljø og vikingemuseum. Aarhus er bymiljø og meget mere. Der er mange muligheder for at sammensætte en dags program i Aarhus By. 

bottom of page