Syd- og Sønderjylland samt Nordslesvig
Ved Dybbøl står mindestenene over de faldne fra slaget i 1864. Fra skanserne og Dybbøl Mølle har man udsigt over hele området og fortællingen om slaget og efterdønningerne deraf kan fortælles på en rundvisning på 2-3 timer.
Der er mange andre muligheder i det syd- og sønderjyske. I forbindelse med 150-året for nederlaget i 1864, har jeg arbejdet meget i de nye og de gamle grænseområder, så forespørg om muligheder.
Udover de nævnte byer, har jeg guidet følgende steder i området:
- Mandø og Vadehavscentret (UNESCO VADEHAVET)
- Esbjerg
- Langs 1864-grænsen
- Rendsburg
- Dele af hærvejen
- Gråsten Slot
- Tønder og Vidåslusen (UNESCO VADEHAVET)
Den sønderjyske domkirkeby, Haderslev rummer blandt andet minder fra krigene med Tyskland; 3-års krigen, 1864-krigen og 1. verdenskrig.
Byen har bevaret det gamle bymiljø med det flotte torv og spændende historie.
Flensburg er smukt placeret ved fjorden. Nørreport i Flensburg er en af de få bevarede byporte fra det danske rige.
Byen rummer den gamle kirkegård på Marienberg med Istedløven, interessante kirker, et spændende søfartsmuseum og en fortælling om byens storhedstid som det danske riges vigtigste Romby.
Ribe; Danmarks ældste by!
Med domkirken skuende ud over den gamle, middelalderlige by med sine smukt bevarede bindingsværkshuse og brostensbelagte gader er byen nok en af de mest interessante i Danmark.
Oplev Ribe på denne byvandring. Byen rummer fortællinger om vikingerne, Ansgar, Dronning Dagmar, Hans Tausen og Maren Splid; den sidste kvinde, der blev brændt som heks.
Domkirken med sin kunst af Carl Henning Pedersen og Anne Marie Carl-Nielsen er unik og byen har gode museer; Ribes Vikinger og kunstmuseet.
En byvandring kan planlægges til 3 - 6 timer i alt.
RIBE ER EN DEL AF VADEHAVET OG DERMED AF UNESCO KULTURARVEN