top of page

Byvandringer i Vejle

Det historiske Vejle

Fjordenhus og Bølgen

Bjørn Nørgaards fantastiske Himmelstige stræber opad, som også Vejle gør det. Vi vandrer gennem byens historie, og gamle bygninger og nye skulpturer viser os vej.

Nicolai Kirke er den ældste bygning i byen og den gemmer på en hemmelighed indmuret i bygningens nordside. Vi går ind i i kirken, hvis den er åben. 

Åen og dens betydning for byen gennem tiderne med Bryggen og det gamle vadested, byens flotte købmandsgård; Den Smidtske gård og Det Gamle Rådhus med de spændende skulpturer, er også en del af turen.

Økolariet er en spændende nyskabelse i formidling og vi møder kontraster som byens middelalderlige gadebelægning og Ponntus Kjermans Midgårdsbrønden.

Det katolske Vejle møder vi også, ligesom historien bag nogle af de prægtige bygninger i gågaden fortælles.

En guidet vandring langs havnefronten i Vejle er en fortælling om Vejle Bys satsning på moderne og spændende arkitektur. 

Olafur Eliassons banebrydende byggeri, "Fjordenhus" bygget for Kirk kapital og "Bølgen", der er skabt af Henning Larsens Tegnestue er to flotte eksempler på dette.

Vi ser det åbne rum i Fjordenhus med mange interessante detaljer (det er altså ikke en indvendig rundvisning) og den flydende kajakø og Bølgen udefra. 

20190807_130000.jpg
20190611_194343.jpg
20190807_130708.jpg

Overskrift 3

bottom of page