Unescobyen Christiansfeld

Brødremenigheden og Christiansfeld

I 1772 kom Brødremenigheden fra Herrnhut i Tyskland til Danmark for at etablere en menighedsby; Christiansfeld. Byen er et af de fineste eksempler på en menighedsby i Europa, og derfor blev den i 2015 optaget på den fornemme Verdensarvsliste hos Unesco.

På en byvandring om Brødremenigheden får man den fantastiske fortælling, som starter i prag og slutter i Christiansfeld. Vi ser Søstrehuet, Kirken og Gudsageren og flere andre bygninger, mens historien bliver vakt til live.

En almindelig rundvisning tager 1½ time, mens en udvidet rundvisning, der også omfatter Brødremenighedens Museum, en rundvisning i Søstrehuset og et besøg i den nye Brødremenighedshave, tager 2½ time.

(+ 30 kr. pr. person i entré til museet.)

Grænser, konger, krige og genforening

Denne rundvisning fortæller en helt anden fortælling. Med udgangspunkt i Tyrstrup Kirke, ofte kaldet Genforeningskirken, fortælles på turen om bl.a. de begravede fra Slaget Ved Kolding i 1849, byens rolle i forbindelse med krigen i 1864 og om Genforeningen i 1920.

Undervejs får man også fortællingen om Kongevejene, om Klejnbanerne og om forsamlingshuset Frej.

Der er fortællinger om Frederik VII og grevinde Danner, om Christine Frederica, om egetræerne på Genforeningspladsen og meget andet.

Rundvisningen tager ca. 1½ time. 

turistfoerer@gmail.com

Poul Erik Rosenberg Jespersen

Overgade 4

6580  Vamdrup

+ 45 50481121

© 2016 www.turistfoerer.dk

Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now