turistfoerer@gmail.com

Poul Erik Rosenberg Jespersen

Overgade 4

6580  Vamdrup

+ 45 50481121

© 2016 www.turistfoerer.dk

Proudly created with Wix.com

Ture i Kolding

Historiske byvandringer:

 

I: Middelalderen

Om byens opståen, Akseltorv, Købmændenes råd, Kirken, Helligkorsgade, Nicolai kirke, Gråbrødreklostret, Studehandel, Sct. Jørgens Gård mm. 1½ time

 

II: Reformation og renæssance

Om tiden som kongeby, for- tællinger om  Chr. III og Dronning Dorothea, Chr. IV og lensmanden Casper Markdanner. Låsbygade var indfaldsvejen til Kolding og her etablerede handelen sig. Fortsat er slottet, kirken og åen vigtige punkter i byen.1½ time.

III: 1800-tallet

4 vigtige ting bragte byen frem i 1800-tallet: Industrialiseringen, havnen, nederlaget ved Dybbøl og jernbanen. Hør også om Koldinghus' brand, den ny Sønderbo, skolekomplekset Nicolai og om arkitekterne L. A. Winstrup og Ernst Petersen og deres bygninger, som stadig præger byen.

1½ time.

 

To ture kan kombineres til en tur af 2½ times varighed.

Designwalk i Kolding; om uddannelse og design; Koldings nyeste historie.

Den klassiske tur ca. 1½ time:

Turen tager udgangspunkt i byens gamle slot og de designmæssige løsninger, som ægteparret Exner valgte i 70’erne Via Slotsgade og Tegnestuen Mejeriets re-design af området omkring Slotsgade i slutningen af 80’erne bevæger vi os ned til de brugerstyrede designprojekter ved banen og åen; Undervejs vil vi se på skaterbanen, graffiti tunellen og åstederne, der alle er nyere projekter i byen hvor brugerne har haft indflydelse. Afslutningsvis bevæger vi os ud til Koldings campusområde, hvor SDU og Designskolen er nogle af de bærende institutioner.

Såfremt det er muligt går vi indenfor og ser på SDU og på Tobias Rehbergers kreative ure på universitetet. En orientering og et kig på nuværende og kommende projekter i Design City Kolding sætter et flot punktum på Designwalken.

En udvidet tur på ca. 2½ time inkluderer også de store kulturpro-

jekter fra 00'erne; biblioteket og kulturkomplekset Nicolai samt et nærmere kig på både VUC, designskolen og Living i DesignCity Kolding.

Kolding i krig  

Hør om svenskekrigene i 1600-tallet, som Nicolai Kirke bærer på fortællinger om, om Slaget ved Kolding i 3-årskrigen, om besættelsen i 1864 og under Anden Verdenskrig. 1½ time.

KOLDING I BØRNEHØJDE:

Prøv noget nyt til børnefødselsdagen i stedet for de klassiske som burgerbar, bowling eller svømmehal. Rundvisningen "Kolding i børnehøjde" er en særligt tilrettelagt oplevelsestur rundt i midtbyen, hvor næsten alle sanser inddrages.
På turen "Kolding i børnehøjde" udfordres sanserne ved bl.a. at røre ved historien med Koldinghus’ gamle mursten og skudhuller fra Slaget ved Kolding. Duften får næring i haven bag Koldings ældste borgerhus. Kreativiteten bliver sat i spil med udgangspunkt i spændende skulpturer i byen, og der bliver lejlighed til at trampe og klatre sig ind i Kolding og historien.

Hele turen varer 1,5 time

Koldinghus og Staldgården

Slottet i Kolding er unikt. Det har haft stor betydning i flere perioder i Danmarkshistorien og fremstår nu som et arkitetonisk mesterværk. Staldgården har huset de kongelige heste, men huser nu helt andre hemmeligheder, som man kan høre om på denne tur. 1½ time, turen slutter på Koldinghus, så man selv kan bruge mere tid efterfølgende. Ekstra: Entré til Koldinghus.

I Dronning Dorotheas fodspor

En tur i dronning Dorotheas fodspor begynder med en omvisning på Koldinghus, som af Christian d. 3 blev ombygget fra fæstning til civilt kongeslot. Sporene søges herefter under en guidet byvandring i Koldings gader. Vi finder bl.a. Sct. Jørgens Gaard og Slotsmøllen.

Andre rundvisninger i Kolding Kommune:

- Skamlingsbanken

- Vamdrup

- Frederikshøj; den gamle grænse.

Forespørg gerne.

Pris for byvandring i Kolding med op til 25 pers.: 1½ time: 1250 dkk

2½ time: 1750 dkk

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now